eTwinning projekt "Secesija"

Secesija je međunarodni umjetnički stil koji je spojio slikarstvo, grafiku, kiparstvo, graditeljstvo i primijenjenu umjetnost u zajedničkim obilježjima kao što su sloboda stvaranja, valovite linije, stilizacija i plošnost, cvjetni i geometrijski ornamenti, naglašena dekorativnost, asimetričnost, uporaba novih materijala i novih medija.

Secesija nam je tako postala inspiracija za eTwinning projekt "Secesija" Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci u suradnji sa partnerima; Srednja Šola za Oblikovanje Maribor, Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, Škola likovnih umjetnosti Split i Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar.

Cilj projekta je kroz različite aktivnosti, metode rada, suradnju i programe osvijestiti važnost Secesijskih obilježja u gradu u kojem živimo u svrhu novog stvaralaštva.

Partneri su aktivnije ostvarili neposredni rad s učenicima na obogaćivanju njihove kreativnosti, kognitivnog i socio-emocionalnog razvoja i u svrhu očuvanja, promocije i razvoja kulturnih vrijednosti Secesije. Voditeljica projekta Jasmina Štefović.

Dođite i pogledajte izložbu u našoj galeriji!

 

GSSJPK - od 2.06.2023. do 8.06.2023. - 9 do 15 sati

Šetalište XIII. divizije 75, Rijeka  

 

lipanj, 2023.

Preuzmi pdf letak
eTWINNING PROJEKT "SECESIJA" - pdf