Akcija oslikavanja Dnevnog centra za rehabilitaciju Slava Raškaj

 

U jesen 2011. godine naša srednja škola (Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci) dobila je poziv od Dnevnog centra za rehabilitaciju Slava Raškaj iz Rijeke za zajedničku akciju oslikavanja njihovih prostorija.
Čim je inicijativa došla do škole, naši učenici su oduševljeno pristali na suradnju i odmah počeli razmišljati o motivima, tehnici, skicama i materijalu.
Akcija se trebala održati u siječnju ali je zbog loših vremenskih uvjeta odgođena za mjesec dana. Početkom 3. mjeseca 2012. vrijeme se poboljšalo pa smo svi zajedno odlučili da akciju održimo 2. petak u ožujku.
Naši učenici jedva su čekali taj petak kad će nastavu održati na otvorenom odnosno u Centru "Slava Raškaj". Bez dugih, velikih priprema motive smo spontano odabrali na licu mjesta. U suradnji sa djelatnicima Centra, odabrana je tema godišnjih doba. Oslikane su tri prostorije: jedna u kojoj djeca vježbaju s logopedima i dvije u kojima se rade fonetičke vježbe. Teme su ciljano odabrane tj. imaju edukativni sadržaj ali to naše učenike nije spriječilo da mnogim motivima daju humorističnu notu. Radili su u vedroj i opuštenoj atmosferi što se učenicima Centra jako svidjelo pa su i oni poželjeli oslikati jedan zid . Uzeli su naše krede i iscrtali jedan hodnik također u veselom tonu.
Suradnja je bila izvrsna i svi učenici (učenici Centra i naši učenici) su uživali u akciji koja je bila gotova u jednom danu. Centar "Slava Raškaj" bio je zadovoljan našim učenicima i oplemenjenim prostorijama i dogovoreno je da ćemo i u buduće surađivati.

 

foto >