20. jubilarni i-Fest

Ovogodišnji 20. jubilarni Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom (i-Fest), koji je  dio projekta Rijeka – zdravi grad, održan je u petak 2. prosinca 2022. godine u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

 

Tradicionalna manifestacija i-Fest održava se na Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Cilj je ove jedinstvene manifestacije  uključiti što veći broj djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u razne programe kako bi pokazali svoje mogućnosti na brojnim područjima društvenog života. Naime, Glavna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 3. prosinca 1992. godine Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, nakon čega je UN-ova Komisija za ljudska prava pozvala zemlje članice na obilježavanje tog značajnog dana.  Prema procjenama UN-a, problem invaliditeta  mnogo je  rašireniji nego što se inače misli – na deset stanovnika svake zemlje, najmanje je jedna osoba s invaliditetom.

Četiri stotine sudionika ovog Festivala, u kojem sudjeluju djeca s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, predstavilo je svoja glazbena, plesna, dramska te  likovna znanja i umijeća.

Scenografiju su osmislili i realizirali učenici 4. A razreda aranžersko-scenografskog smjera Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci, a njihove voditeljice bile su profesorice Nina Bačić Mencer, Tatjana Masterl i Vesna Jakovčić.

 

prosinac, 2022.

 
Dimenzioniranje Bojanje Gotovi elementi Prijedlog za plakat Plakat Postavljanje Na sceni Na sceni Na sceni Na sceni jquery lightbox for videoby VisualLightBox.com v6.1