Književno-recitatorsko-likovni natječaj
"Di ča slaje zvoni"


Od srca zahvaljujemo svim učenicima koji su prijavili svoje radove na naš natječaj, kao i njihovim mentorima koji su ih potaknuli na očuvanje nematerijalne kulturne baštine te na taj način dali doprinos u radu Katedre.

Svima od srca hvala!

Katedra Čakavskoga sabora Žminj

 

Dana 31. ožujka 2022. završen je književno-recitatorsko-likovni natječaj Di ča slaje zvoni. Na ovogodišnji su natječaj pristigla 148 likovna rada. Povjerenstvo sastavljeno od dugogodišnjih likovnih stvaratelja: Josipa Srbina i Ivana Hekića odabralo je 40 likovnih radova koji će biti izloženi u Kuli Žminj te tiskani u katalogu izložbe. Radi postizanja objektivnosti Povjerenstvo nije imalo uvid u podatke o autorima radova. Proglašenje najboljih nagrađenih radova i otvorenje izložbe održat će se na dan manifestacije „Di ča slaje zvoni“ u subotu 28. svibnja 2022. Svi odabrani likovni radovi bit će izloženi u Kuli Žminj od 28. svibnja do 3. lipnja 2022. Također, svi navedeni radovi bit tiskani u katalogu izložbe.


Mentorica: Laura Herceg, mag.educ.art.

 

Ćiković Denis , prvo (1.) mjesto u kategoriji srednjih škola

Vuković Scarlet,  drugo (2.) mjesto u kategoriji srednjih škola

Zdjelar Uta, treće (3.) mjesto u kategoriji srednjih škola

Magaš Nora, četvrto (4.) mjesto u kategoriji srednjih škola

Izloženi likovni radovi učenica: Grabar Emma, Grabušić Gabriella,  Matković Stella i Milavić Bruna

 

travanj, 2022.

 
Denis  Ćiković, prvo (1.) mjesto u kategoriji srednjih škola Scarlet Vuković, drugo (2.) mjesto u kategoriji srednjih škola Uta Zdjelar, treće (3.) mjesto u kategoriji srednjih škola Nora Magaš, četvrto (4.) mjesto u kategoriji srednjih škola Emma Grabar Gabriella Grabušić Stella Matković Bruna Milavić jquery lightbox for videoby VisualLightBox.com v6.1