Rezultati državnog nagradnog natječaja
"Moj pogled na ciljeve održivog razvoja"

U natječaju je sudjelovalo 211 učenika i učenica pod mentorstvom 52 nastavnika. Zaprimljeno je ukupno 226 učeničkih radova iz 38 srednjih škola. Pri odabiru radova komisija je vodila računa o estetskoj kvaliteti rada, originalnosti ideje i jasnoći poruke te razumijevanju samih ciljeva. U ocjenjivanju radova sudjelovao je ODRAZ i partnerske organizacije na projektu Razmišljajmo održivo, u okviru kojeg je organiziran ovaj natječaj. Svi radovi bili su šifrirani.
Cilj natječaja bio je potaknuti učenike na razmišljanje o važnosti očuvanja našeg planeta i odgovornog ponašanja prema ljudima, prirodi i okolišu te da kreativnim izražavanjem prenesu svoje viđenje Globalnih ciljeva održivog razvoja. Zadatak je bio napraviti likovni rad (crtež, akvarel,  plakat i sl.) koji se odnosi na jedan od 17 ciljeva održivog razvoja.
Rad učenice Marije Blašković, 3.a razreda ASD, odabran je za prikaz 17. cilja "Partnerstvom do cilja".
Odabrani radovi, bit će objavljeni na ODRAZ-ovom Facebooku i web stranici nakon blagdana, organizator će izraditi elektroničku brošuru / katalog nagrađenih radova u digitalnom formatu.

Mentorica:
Laura Herceg, mag. educ. art.

Siječanj 2021.


Marija Blašković, 3.A ASD jquery lightbox for videoby VisualLightBox.com v6.1