Fotografski natječaj "Ljepote Gorskog kotara"

Na državnom fotografskom natječaju "Ljepote Gorskog kotara" svaki učenik sudjelovao je s najviše tri fotografije na teme: šuma, šumski krajobraz, crnogorica, bjelogorica, šuma kroz godišnja doba, stablo, krošnja, plod, šumski stanovnici.

Fotografije su odabrali po kompoziciji, atmosferi i originalnosti.

Svečana dodjela upriličena je 17. 11. u prostorijama Gradske knjižnice Janet Majnarich. Podjelu nagrada upriličena je u prostorijama Gradske knjižnice Janet Majnarich.

U skladu s epidemiološkim mjerama, u spontanoj i toploj atmosferi program je započeo pjesmom 'Vraćam se tebi, Gorski kotare moj' u izvedbi profesorice Sanje Petrušanec Pečar da bi ravnateljica domaćina Knjižnice pozdravila sve nazočne i istakla bitne odrednice same organizacije i provedbe.
Gradonačelnica Grada Delnica Katarina Mihelčić obratila se prigodnim riječima i istaknula važnost samog projekta čiji je Grad također partner, a u ime Srednje škole Delnice o projektu, začetcima te sudionicima govorila je Jasminka Lisac.
O samom spominjanju Gorskoga kotara nazočne je upoznao bivši gradonačelnik Grada Delnica te idejni začetnik ovog projekta Ivica Knežević, a o Lujzijani Miren Androić.

U glazbenom programu sudjelovali su učenici OŠ Ivo Tijardović iz Delnica.

Najmlađi dobitnici sudjelovali su u edukativnim radionicama o Gorskom kotaru u organizaciji Knjižnice, dok su ostali imali prigodu doznati neke nove podatke i zanimljivosti te razgledati izložbu nagrađenih fotografija i literarnih radova.

I ove godine na natječaj su pristigli kreativni, zanimljivi, nadahnuti i vrijedni radovi brojnih škola Gorskoga kotara i šire. O ovom lijepom kraju pisali su i fotografirali učenici OŠ Brod Moravice, OŠ Čavle, OŠ Ivana Gorana Kovačića Delnice, PŠ Gerovo, OŠ Rudolfa Strohala Lokve, PŠ Tršće, OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko, PŠ Jablan, OŠ Skrad, OŠ Petar Zrinski Čabar, OŠ dr. Branimira Markovića Ravna Gora, 1. hrvatske sušačke gimnazije u Rijeci, Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci, Učeničkog doma Željezničke tehničke škole u Moravicama, Srednje škole "Vladimir Nazor" Čabar, Željezničke tehničke škole Moravice i Srednje škole Delnice.

Naša učenica Klara Stilinović Tušek, 2.a razreda dobila je četvrtu nagradu.