Izložba i Otvoreni dan ŠPUR-a u galeriji Juraj Klović

IZLOŽBA

 

Projekt pod nazivom „IZLOŽBA“ nastao je u suradnji Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka.

Projekt je osmišljen na način da učenici Škole (vođeni od strane svojih mentora) izlažu radove koji su nastali u periodu pandemije virusa Covida 19 u galeriji „Juraj Klović“, Galeriji HDLUR-a. Svi radovi su nastali u virtualnom okruženju koji je bio redovni dio nastavnog procesa.

Ujedno će Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci predstaviti opseg svoje djelatnosti kroz reprezentativne radove učenika.

Izložba će biti otvorena u Galerija Juraj Klović, Rijeka, Verdijeva 19 b 10. te 15., 16., i 17. lipnja 2020. u vremenu od 10 do 13 sati

 

 

 

 

OTVORENI DAN ŠKOLE

 

S obzirom na specifične okolnosti izazvane pandemijom koronavirusa otvoreni dan Škole za primijenjenu umjetnost po prvi se put neće organizirati u prostorima Škole, već će se predstavljanje škole, njezinih obrazovnih programa i aktivnosti održati u Galeriji Juraj Klović, Verdijeva 19 b, u ponedjeljak, 15. lipnja, s početkom u 17 sati (otvoreni dan traje do 20 sati).

Škola za primijenjenu umjetnost poziva sve učenike osmih razreda i njihove roditelje, ali i sve zainteresirane da nam se pridruže u Galeriji na otvorenome danu gdje će pročelnici odjela Grafičkoga dizajna, Kiparskoga dizajna, Industrijskoga dizajna i Aranžersko-scenografskoga dizajna predstaviti programe za zanimanja koja se mogu steći u likovnoj školi te pojasniti specifičnosti funkcioniranja nastavnoga procesa u „obrazovanju za umjetnost“ i „obrazovanju putem umjetnosti“.

Otvoreni dan održat će se u sklopu projekta pod nazivom „Izložba“ gdje se posjetitelji mogu upoznati s reprezentativnim učeničkim radovima nastalim u školskom i virtualnom okruženju.

„Izložba“ traje do 17. lipnja 2020., a radovi učenika mogu se pogledati i na YouTube kanalu Škole za primijenjenu umjetnost.