Obilježen Međunarodni dan obitelji

U Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke, a u organizaciji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko – goranske, u srijedu 15.5.2019. u povodu obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, održano je više zanimljivih aktivnosti kojima je prisustvovalo tridesetak učenika osmih razreda osnovnih škola  "Kozala"i "Centar".

Tako su djeca imala priliku poslušati glazbeni program u realizaciji Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, u sklopu kojega su učenici  Marko Leskovar i Dino Đerić Baričević održali više izvedbi poznatih svjetskih  glazbenih umjetnika.

Nakon glazbenog programa učenici su mogli pogledati video uradak "Trag", kojeg je izradio Mario Puškarić učenik 4.a razreda Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci, koji prikazuje nasilje u obitelji, s porukom da su i zlostavljači nekad bili žrtve.

Također, svi prisutni imali su priliku pogledati izložbu likovnih radova na temu "Obitelj"  koju su pripremili učenici Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci. Likovne radove potpisuju učenici 3.a razreda sa odjela Grafičkog dizajna: Karlo Ninić, Lara Uzur-Štefičar, Antonia Pavlović, Magdalena Grdić, Fani Bubrić i Lorena Milković. Likovni radovi ostvareni su na nastavnom predmetu Ilustracija pod vodstvom profesorice Laura Herceg, te na nastavnim predmetima Grafički dizajn i Tipografija, pod vodstvom profesorice Jasmina Bukša, Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci.

Kroz predavanje na temu "Prevencija nasilja", policijski službenik  Odjela prevencije Dario Tonković, učenike je upoznao s različitim pojavnim oblicima nasilničkog ponašanja, te mogućim zlouporabama novih tehnologija.

Međunarodni dan obitelji obilježava se 15. svibnja i prilika je da se prisjetimo važnosti obitelji kao osnovnog čimbenika svakog društva. U svijetu je prvi put međunarodni dan obitelji obilježen 15. svibnja 1994. godine pod sloganom Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece.

 
Likovni radovi na temu "Obitelj" Likovni radovi na temu "Obitelj" Likovni radovi na temu "Obitelj" Predavanj "Prevencija nasilja" Predavanje "Prevencija nasilja" lightbox programby VisualLightBox.com v6.1