Dan škole

U ponedjeljak,  17. studenoga, obilježavamo Dan škole - tim povodom organiziramo sedam likovnih radionica koje će voditi naši bivši učenici, danas stručnjaci za određeno likovno područje. Radionice će se odvijati u vremenu od 9 do 12 sati.

Radionica:
Voditelj:
 

Radionica industrijskoga dizajna: "Ja dizajner i moj prvi proizvod"

Valentina Ban

Dipl. dizajnerica s diplomom iz Ljubljane 2008, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, smjer industrijski dizajn.

Dizajn multifunkcionalne eko led rasvjete -*Lampa +24-* zaštićen je dizajn na području Europske unije, te nagrađivan prototip od strane grada Rijeke za Inovativan proizvod, 2011. s priznanjem za izlaganje modela na Ambienti 2010 u Ljubljani na sajmu TOP IDEJE.

Radionica - Izrada scenske lutke (štapna lutka)

Marija Volkmer 

Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer Slikarstvo. Trenutno je zaposlena u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka kao kreator lutaka/slikar/tehnolog. Članica je HDLU-a Rijeka.

Kiparska radionica - Sinestezija
ujedinjenje osjeta (transformacija zvučnog u vizualno iskustvo)

Ivan Valušek


Ivan Valušek je 2010. g. diplomirao na ALU u Zagrebu u klasi prof. Stjepana Gračana. Izlagao je na više grupnih i samostalnih izložbi te je sudjelovao u radu više kiparskih i likovnih radionica.

Radionica - Sitotisak

Sanja Stojković

DIYsitolab

Artistic services · Printing service

Radionica - Izrada murala

Jadranka Lacković

OjoMAGico - Začarani svijet ilustracija

"Njezine su ilustracije sanjive, magične, čarobne, ona slika svoje snove i sanja svoje slike. Samo jedan pogled na crteže Jadranke Lacković dovoljan je da vas uvuče u neki drugi svijet i ispuni vas neki čudnim, neopisivim mirom. Poput zagrljaja pozitivne energije."

Izvadak iz teksta Tine Lončar

Radionica - Izrada murala

Ivan Blażetić

visual artist • illustrator • designer • sculptor • muralist

Slikarska radionica

Mitar Matić

"Mitar Matić mladi je i zapaženi riječki slikar koji je ove godine osvojio prestižnu glavnu nagradu 32. izdanja Salona mladih. Dom hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu bio je mjestom na kojem se tijekom srpnja ove godine moglo vidjeti radove 40-ak mladih domaćih umjetnika od kojih je, prema odluci žirija, Matić najbolje odgovorio na postavljeno pitanje sukoba trendovske pomodnosti i izvorne suvremene umjetnosti."

Izvadak iz teksta Davor Mandića

Računalna grafika -video radionica

Damjan Šporčić

Multidisclipinarni umjetnik iz Rijeke. Većinu vremena proveo kao snimatelj, montažer i grafički urednik na lokalnim televizijama, pod pseudonimom Gospodin Brodski na vizualizacijama i svjetlosnim instalacijama pod imenom Oblik 3, na festivalima elektronske glazbe, galerijama, site specific i slično. Glazbeni aranžer za Ducks Records, režiser kratkih filmova i videa. Također radi kao mikroarhitekt na manjim uporabnim objektima u smislu kućica, mostića, namještaja i drugog. Na jednima zarađuje za život a ostale se trudi ugurati u raspored. Član ULUPUH-a od 2014. godine.