NATJEČAJ ZA IZRADU VIZUALNOG IDENTITETA ŠKOLE ZA PRIMIJENJENU UMJETNOST U RIJECI

Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci (u daljnjem tekstu Naručitelj) poziva sve učenike (u daljnjem tekstu Autori) da se prijave na natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta-logotipa Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci. Rok za primanje natječajnih radova je u četvrtak 22. 12. 2016. u 11.15 sati.

OPĆI UVJETI

1. UVODNE ODREDBE

  1. Svrha natječaja je dobivanje jedinstvenog idejnog rješenja vizualnog identiteta
  2. Na natječaju mogu sudjelovati učenici svih razreda i usmjerenja
  3. Članove Ocjenjivačkog suda imenuje ravnatelj Škole. Na prijedlog Ocjenjivačkog suda, konačnu odluku o Odabranom radu donosi Stručni aktiv Škole
  4. Svaki od natjecatelja ima pravo sudjelovanja na Natječaju s 3 prijave.
  5. Izrazi u muškom rodu koji se u ovom natječaju koriste za osobe su neutralni i odnose se na osobe oba roda.

2. TIJEK NATJECANJA

Datum početka natjecanja je ponedjeljak 12. 12. 2016. godine, kada se na internetskim stranicama (www.spur.hr) objavi cjelovita natječajna dokumentacija (Tekst natječaja, Projektni zadatak, Prijavni obrazac, Obrazac A i B).

Rok za prijem natječajnih radova je u četvrtak, 22. 12. 2016. Godine u 11.15 sati. Ime odabranog autora bit će objavljeno na internetskim stranicama Škole.

3. NATJEČAJNA DOKUMENTACIJA

Natjecateljima će biti na raspolaganju sljedeća Natječajna dokumentacija u digitalnom obliku: Tekst natječaja, Projektni zadatak, Prijavni obrazac, Obrazac A i B.

4. Pitanja

Autori imaju pravo izabrati za mentora bilo kojeg profesora po svojem izboru, s kojim će se moći savjetovati tijekom iznalaženja idejnog rješenja. Autori imaju pravo postavljati pitanja o Projektnom zadatku i o Općim uvjetima Natječaja putem elektroničke pošte na adresu: spur.rijeka@gmail.com. Pitanja se mogu postavljati tijekom svih dana dok je natječaj otvoren.

5. SADRŽAJ NATJEČAJNOG RADA

Prijava rada u obliku A3 preklopljenog papira na kojemu piše ‘Natječajni rad’, a koji sadrži idejna rješenja na formatu A4 (do 3 primjera), Prijavni obrazac, Obrazac A i B. Obrazac A - opis logotipa, tj. opis prijedloga natječajnog rješenja s tekstualnim obrazloženjem predloženog koncepta na max. ½ kartice teksta - do 750 znakova s prazninama. Obrazac B – idejno rješenje aplicirano na promotivne materijale; majica, blok i slično. Svojim potpisom na Prijavnom obrascu natjecatelji potvrđuju autorstvo Natječajnog rada, čime jamče da su ovlašteni za predaju istog i da posjeduju ovlasti u izmjeni Natječajnog rada, te potvrđuju da, prema uvjetima Natječaja, imaju pravo sudjelovanja u vizualizaciji svih relevantnih elemenata sustava predstavljenih u karakterističnim odnosima i primjere karakteristične primjene, te na taj način pružiti temelj za razumijevanje predloženog koncepta identiteta, ali na završetku izrade knjige standarda potvrđuju njegova buduća pravna prava korištenja od strane Naručitelja. Isto tako, svojim potpisom na Prijavnom obrascu natjecatelji potvrđuju da su pročitali Opće uvjete natječaja i da su s njima suglasni.

6. ZAHTJEVI ZA NATJECATELJE I NAČIN OCJENJIVANJA NATJEČAJNIH PRIJAVA

Od natjecatelja se očekuje da: - do roka za prijem dostave kompletnu natječajnu prijavu - budu spremni na dodatnu razradu rada ako njihov rad uđe u uži izbor za realizaciju i ako njihov rad pobijedi na Natječaju.

7. KRITERIJ ZA OCJENJIVANJE RADOVA

Kriteriji za ocjenjivanje radova kojima će se Ocjenjivački sud voditi prilikom rada su: - visoka razina komunikativnosti rješenja, - visoka razina profesionalnosti rješenja, - jedinstvenost i inovativnost rješenja.

8. NAGRADA

Autoru nagrađenog rada biti će ponuđena mogućnost samostalnog izlaganja svojih radova u galerijskom prostoru škole, nagrada iznenađenja i priznanje. Nakon Natječaja, natječajni rad postaje vlasništvo Naručitelja, te ga dalje ima pravo upotrebljavati bez ikakvih dodatnih odobrenja i ograničenja Autora.

9. OBJAVA REZULTATA

Rezultati natječaja bit će objavljeni i dostavljeni svim natjecateljima elektroničkom poštom. Imena nagrađenih autora bit će objavljena na internetskim stranicama Škole www.spur.hr.

10. ROKOVI – SAŽETAK

Početak natječaja: 12. 12. 2016. Rok za predaju natječajnih radova: 22. 12. 2016. Rad ocjenjivačkog suda: siječanj 2017. Rok za izbor pobjedničkog rada: siječanj 2017. Online objava rezultata: siječanj 2017.

11. ZAVRŠNE ODREDBE

Predajom rada Autori pristaju na: Uvjete Natječaja - javno izlaganje i publiciranje rada (na temelju prijave rada na Natječaj) - izvođenje natječajnog rada. Svi kandidati natječaja slažu se da Naručitelj ima pravo bez naknade izložiti pristigle radove na eventualnoj izložbi pristiglih radova ili svojoj web stranici. Škola, kao raspisivač natječaja, zadržava pravo da prema odluci Ocjenjivačkog suda između pristiglih radova na natječaj ne izabere pobjednički rad i poništi natječaj, ukoliko ocjeni da niti jedan rad ne zadovoljava propisane kriterije. Svi sporovi koji bi mogli nastati iz ovog natječaja prvenstveno će se rješavati dogovorom i arbitražom.

 

Dokumentacija:

- Tekst natječaja

- Projektni zadatak

- Prijavni obrazac

- Obrazac A