Mobilnost učenika
Erasmus+ umjetnici za umjetničko obrazovanje 9
Maribor od 26.2.2024. do 10.3.2024.
- šk. god. 2023./2024. -

U Maribor smo došli 26.2. u popodnevnim satima da bismo drugi dan krenuli u upoznavanje mentora i prostorija u kojima su učenici radili u iduća dva tjedna svojeg boravka u Mariboru.

Učenici su imali priliku raditi sa Irenom Pamič intermedijsku umjetnost u Vetrinjskom dvoru, Hanom Repše animaciju u Partizanskoj 12 i sa Lenom Lekše stop animaciju u OBRATU- prostoru umjetnosti i participacije na Trgu revolucije. U utorak popodne imali smo organizirani vođeni razgled Kulturnog centra Pekarna i radionicu o značenju autonomnih kulturnih centara sa Urškom Breznik.

U srijedu su učenici započeli sa kreativnim radom kojeg su obavljali svakim radnim danom od 9-15 h.

U radionici koju je predvodila umjetnica Lene Lekše započeli su zadatak sa grupnim dogovorom oko teme i razradom ideja, da bi nakon toga radili "storyboard" gdje su razradili svaku scenu. Odlučili su se za paletu boja, dizajn i stil likova, a nakon toga podjelili su se u grupe.Svatko je uzeo dio filma i izradio objekte, likove ili lutkice za animaciju.

U radionici umjetnice Irene Pamić prvi tjedan su učili i radili jednostavne vjezbe programiranja lampica u programu Arduino, dok su u isto vrijeme radili skice i raspravljali o radu kojeg će napraviti u iducem tjednu. Tema je bila slobodna i mogli su raditi u bilo kojoj tehnici i sa bilo kojim materijalom, no isto tako bilo je važno kako uklopiti lampice i programiranje u rad. Imali su izbor raditi u grupi ili svatko zasebno ali su se svi složili da svatko radi svoje kako bi se svi mogli izraziti najbolje što mogu. 

U radionici Hane Repše učenici su završavali animacije u aplikaciji FlipaClip (animirali su preko snimljenog videa). Snimali su pikselacije (stop motion s ljudskim tijelom) da bi nakon toga započeli stop motion animaciju sa plastelinom, kolažem i filcom. 

U srijedu 28.3. nakon radionica imali smo razgled Maribora uz vodstvo volontera Europske mreže solidarnosti.

U četvrtak smo u svom aranžmanu posjetili terarij u Mariboru, prošetali se parkom i otišli u njihovu popularnu "Čajanu" a u petak smo otišli na koncert koji se je odvijao u prostoru Autonomnog centra Pekarna.

U subotu 2.3. imali smo organizirano vodstvo izložbe "Spekter" u Umjetničkoj galeriji Maribor. U subotu smo u svom aranžmanu zajedno objedovali sa učenicima i profesorom srednje škole likovne umjetnosti u Splitu.

Nedjelja nam je bila dan za odmor ali uz zajedničko druženje i posjet "Art shopu" u trgovačkom centru "Europark" Maribor.

U ponedjeljak su učenici nastavili sa radom u radionicama. Svaki dan imali su slobodno vrijeme od 15-18h kada su imali večeru u hostelu.

U srijedu 6.3. imali smo organizirano vodstvo po izložbi "Deveta briga" u prostoru umjetnosti i participacije OBRAT na Trgu revolucije.

U četvrtak nakon radionica posjetili smo Lutkarsko kazalište i muzej sa gospođom Urškom Breznik.

U petak 8.3. organiziran je zaključni događaj u svakoj od prostorija stvaranja gdje su učenici imali priliku sami predstaviti svoja djela.

U petak u večernjim satima imali smo druženje i posjet koncertu u prostoru Pekarne Magdalenske mreže. U subotu 9.3. je organiziran zajednički ručak i druženje nakon kojeg su učenici imali slobodno vrijeme do večere. U nedjelju 10.3. u 10h i 30 min otputovali smo iz Maribora put Rijeke.

 

Profesorica u pratnji: Andrea Staničić

 
Erasmus+ u Mariboru Erasmus+ u Mariboru Erasmus+ u Mariboru Erasmus+ u Mariboru Erasmus+ u Mariboru Erasmus+ u Mariboru Erasmus+ u Mariboru Erasmus+ u Mariboru Erasmus+ u Mariboru Erasmus+ u Mariboru Erasmus+ u Mariboru jquery lightbox for videoby VisualLightBox.com v6.1
 
Prezentacije učenica:
Antonia Čabrian, 3.A: "Erasmus 2024."
Korina Barak, 4.A: "Erasmus 2024., Maribor"
Emma Kiridžija, 4.B: "Boravak u Mariboru"
Lucija Fućak, 4.A: "Maribor"
Leona Korena, 4.A: "Erasmus"
Sara Prenc, 4.B: "Erasmus+"
Stella Matković, 4.A: "Erasmus+ 2024., Maribor"
Laura Tićak: "Erasmus+ putovanje"