. . .
 

EU PROJEKT
UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE 7
HDLU, 2021./2022.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) je krovna strukovna udruga za likovne i multimedijalne umjetnike osnovana 1868. godine i okuplja preko 1.800 članova iz cijele Hrvatske. HDLU već treću godinu za redom provodi projekt UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE koji se u cijelosti financira u okviru EU projekta Erasmus+.

U projektu, HDLU surađuje sa 5 škola iz Hrvatske:

- Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb

- Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek

- Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Pula

- Škola likovnih umjetnosti, Split

- Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci

- Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar

 

Kroz projekt omogućit će se učenicima tih škola usmjerenja slikarski, grafički ili kiparski dizajner stručno usavršavanje u Litvi (Kaunas) trajanju 16 dana u obliku radnog iskustva sa stranim umjetnikom u njegovom ateljeu (oko 2-3 učenika istovremeno kod 1 mentora) i kulturološkog programa u Kaunasu od  13. 3. 2022. do 27. 3. 2022.

Projekt će također omogućiti usavršavanje 6 nastavnika (po 1 iz svake škole) iz područja slikarskih, kiparskih ili grafičkih tehnika kroz 4-dnevno stručno usavršavanje na Srednjoj šoli za oblikovanje u Mariboru https://www.ssom.si/. Pored povećanja kompetencija u tehnikama i stilovima, nastavnici će dobiti dragocjeno iskustvo kroz promatranje rada profesora.   NAPOMENA: mobilnost je planirana od 4. do 9. 4. 2022., ali moguće su promjene datuma zbog loše epidemiološke situacije u Sloveniji.

 

Erasmus koordinator: Jasmina Bukša, prof.

Detalji mobilnosti:

Poziv za učenike za sudjelovanju u programu Erasmus+

 
Prijave najkasnije do 23.12.2021.!